Научни рад

Научни рад студената медицине

Упутство ауторима научно-истраживачких радова
Захваљујемо се колегиници Милици Максимовић, главном и одговорном уреднику Медицинског подмлатка, што нам је скренула пажњу на овај фајл. Овде имате детаљна упутства, углавном о форми научно-истраживачког рада, с којом треба да конкуришете за објављивање рада у Медицинском подмлатку. Конкурс је отворен током целе године. Преузимање упутства - 270 kb

Идеје за научни рад

Полне болести
Врло озбиљна тема за научно-истраживачки рад. На жалост, све их је више, као и последица које собом носе. Како их зауставити? Колика је заиста сигурност кондома? Погледајте полно преносиве болести у слици и речи. Лечење и симптоми код мушкараца, жена и плода, на пенису, вагини и другде. Трипер, полне брадавице - кондиломи, хламидија, уреаплазма и још много тога...

Абортус
Када одговарају колико кошта абортус, поједини знају да кажу - кошта један дан вашег времена за абортус, чак шта више једно поподне, цена абортуса 150 евра, са тоталном или локалном анестезијом - безболно, брзо и лежерно решавање „проблема“, са брзим опоравком после абортуса. Да ли је све тако једноставно? Ето и плодног тла за добре научне радове. Абортус је уједно и питање из области која се зове етика. Питање, ни мање ни више, него живота и смрти. Да ли су абортуси решење? Или су пак последице и абортус цена ипак много веће? Погледајте у наставку колико заиста може да кошта абортус.

Хомосексуалност
О покушајима релативизације усмерености сексуалног нагона и последицама које таква релативизација носи. У сваком случају, интересантна тема за научно-истраживачки рад. P.S. Познато је наиме, колико хомосексуалност као болест предиспонира човека СИДИ и другим болестима, а о томе између осталог можете прочитати и у одељку Енглески главног менија.

Поремећај личности
Јако озбиљна тема за научно-истраживачки рад, а утолико више озбиљна, пошто су ови поремећаји широко заступљени у плодовима филмске индустрије, те се комотно може рећи и да се пропагирају, као и да на тај начин, претстављају потенцијално велику опасност за друштво. Зашто ли су филмаџијама психопате, психопатија и уопште психопатологија толико занимљиви???

Позив колегама

Позивамо и остале колеге да нам своје текстове, односно идеје за научни рад пошаљу на адресу: kontakt@medicinari.com са назнаком "За научни рад". Хвала!