Помозите нам

Позив на сарадњу
Овде можете да видите неке од начина како можете да нам помогнете.

Упутство за оптичко препознавање скенираног текста
Надамо се да ће нам ова упутства допринети да имамо још више скрипти, тестова, испитних питања...

Помоћ

ABBYY Finereader
Програм за оптичко препознавање скенираног текста. Све скрипте, испитна питања, тестове, можете скенирати и поделити са осталим колегама. Како би се што мање меморијског простора заузимало, а и како би се документи што брже скидали, то се текстови морају учитати у Word. Прекуцавање текста је застарела метода, обзиром на постојање овог програма за учитавање скенираног текста у Word. Програм се зове ABBYY FineReader. Без проблема ради и са ћириличним и са латиничним текстом. Важно је само да текст није крвнички исподвлачен, обзиром да то ужасно отежава учитавање текста, иако га истина не спречава у потпуности, али га значајно приближава прекуцавању. А некада... у манастиру Ресава, стрпљиви монаси су као посебан вид молитвеног подвига, ручно преписивали постојеће књиге и тако их умножавали.

  • Некада ... у манастиру Ресава,
  • стрпљиви монаси су као посебан вид молитвеног подвига,
  • ручно преписивали постојеће књиге и тако их умножавали.

AdobeAcrobat
Овај програм може да прави [pdf] pdf датотеке од многих других датотека (нпр. Power Point датотека [ppt] ), тако да може да послужи као прелазна степеница на путу до Word-овог [word] документа.

Solid Converter PDF to WORD
Програм који конвертује pdf датотеке [pdf] у Word, а може и да извлачи слике из pdf датотека.

Image exporter
Када би имали регистровану копију овога програма, било би фантастично, јер овај програм извлачи слике из pdf, ppt и Word датотека, што некада зна да буде веома корисно. У оваквом, нерегистрованом стању, може да извлачи само слике из Word датотека, што ипак доста значи.

SnagIt
Фантастичан и врло захвалан програм, уз помоћ којега можете да усликате садржај целог екрана, дела екрана, прозора итд. Такође, може да услика текст на екрану па да га учита, затим може да направи avi филм о Вашим активностима на радној површини (desktop)...